Η Ζωή του Μπράιαν - Θεατρικό

Το 2007-08 παρουσιάσαμε το The Life of Brian, ξανά των Monty Python, γιατί... έτσι μας άρεσε! Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο του προγράμματος, η διανομή και η Αφίσα.

Αφίσα

Δυό λόγια από τον υπεύθυνο

Τέταρτη χρονιά φέτος που ανεβάζουμε παράσταση. Πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια να αντισταθούμε στην περιρρέουσα υποκουλτούρα του σκυλάδικου, της ιδιώτευσης και του κουτσομπολιού, αναδεικνύοντας ως αντίδοτο τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Πρέπει να παραδεχτούμε όμως ότι, όπως και η ζωή μας και οι ζωές των παιδιών, γίνεται κάθε χρόνο και δυσκολότερο, για λόγους πολλούς και όχι άγνωστους.

Όπως και να 'χει το πράγμα, ελπίζουμε να περάσουμε μαζί μια ευχάριστη βραδιά, και να γελάσουμε μαζί - με συνενοχή. Γιατί αν μιλά για κάτι αυτή η κωμωδία, είναι πρωτίστως για τους ανθρώπους που έχουν χάσει την ιδιαίτερη, ανθρώπινή τους ιδιότητα, και τους έχει απομείνει μόνο να παίζουν το “ρόλο” τους, σκέτοι “τύποι”, κατάλληλοι πλέον μόνο για να το σανίδι – και το γέλιο :)

Η παράσταση βασίζεται στην αντίστοιχη δουλειά της Θεατρικής Ομάδας Ατραπός των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθήνας, η οποία έκανε και την μετάφραση καθώς και τη μουσική επιλογή.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν σ' αυτή την προσπάθεια. Την Ελευθερία Ράπτη, για τη βοήθεια με τα χορευτικά. Τον Παύλο Κατσιβέλη, που έκανε τη μουσική διδασκαλία. Την κα. Στέλλα Χριστούλη που βοήθησε με τα σκηνικά. Το Σύλλογο Καθηγητών του 6ου ΓΕΛ Αθήνας, για τη στήριξη

Καλή σας διασκέδαση

Θανάσης Χρυσός

Διανομή